Resepi Kuah Laksam Kedah / Aneka 11 Resepi Laksa Pelbagai Negeri Laksa Utara Penang Johor Sarawak Etc Sayidahnapisahdotcom
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1 kg ikan sardin/ temenung. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Timun kobis taugeh bunga kantan. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. 1 kg ikan sardin/ temenung. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Timun kobis taugeh bunga kantan. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
1 kg ikan sardin/ temenung.
Timun kobis taugeh bunga kantan. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan sardin/ temenung. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus.
Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap.
Timun kobis taugeh bunga kantan.
· bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan sardin/ temenung.
Resepi Kuah Laksam Kedah / Aneka 11 Resepi Laksa Pelbagai Negeri Laksa Utara Penang Johor Sarawak Etc Sayidahnapisahdotcom. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
Kemudian perasakan dgn gula dan garam. Timun kobis taugeh bunga kantan.
Timun kobis taugeh bunga kantan. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1 kg ikan sardin/ temenung.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1) 2.5kg ikan kembung 2) 500g bawang besar 3) 5 inci lengkuas 4) 5 batang serai 5) 2 inci belacan Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
· bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Ikan haruslah segar baru kuah laksam menjadi lebih sedap. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
Timun kobis taugeh bunga kantan.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Kemudian perasakan dgn gula dan garam.
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
Post a Comment for "Resepi Kuah Laksam Kedah / Aneka 11 Resepi Laksa Pelbagai Negeri Laksa Utara Penang Johor Sarawak Etc Sayidahnapisahdotcom"